Prodej rodinného domu s kouzelnou zahradou v Senetářově

Senetářov 77 | 150 m²

ID N/RSBS/19648/22
Kontakt
prodáno
včetně provize, včetně právního servisu

Exkluzivně nabízíme k prodeji kompletně zrekonstruovaný rodinný dům s terasou, nádherným nádvořím, spoustou úložných prostor, garáží a kouzelnou zahradou na adrese Senetářov 77. Dům si můžete projít nejen se mnou, ale i pomocí virtuální prohlídky. U této nemovitosti jsou všechna slova a fotky nedostatečné. Nejsou schopny zachytit silný náboj tohoto místa. Více informací najdete na našich webových stránkách.

Prapůvodní stavba selského dvora zřejmě pochází někdy z 18. století. Klenotem ze zřejmě stejné doby je kamenný klenutý sklep na víno, ovoce a domácí pálenky.

Historie současného objektu zařízeného domu s koupelnami, technickou místností, krbem a dvorem dýchajícím útulnou atmosférou začíná v roce 2002, kdy současní majitelé koupili objekt k rekonstrukci.

Během následujících deseti let zrekonstruovali vše včetně všech rozvodů, zateplení, 11 m³ dešťové jímky ...

Zastavěná plocha obytné části je cca 257 m². Dům je napojen na všechny sítě. Za a vedle domu je obecní suchý poldr, takže Vám nikdo nepostaví další dům v blízkém okolí.

Na zahradě za domem o výměře 3231 m² s dvěma vydatnými studnami a zděným zahradním domkem (ve kterém je právě ta druhá studna) roste cca 100 ovocných stromů (jabloně, višně třešně, švestky, ryngle, hrušky,...), takže je z čeho péct, sušit, kompotovat, mrazit i pálit.

V okrasné části zahrady se můžete kochat pohledem na rozkvetlé lekníny na zahradním jezírku nebo poslouchat šumění vody v malém umělém potůčku.

Chcete pronajímat byt krátkodobým turistům a mít ho po ruce? Potřebujete umístit starší rodiče sobě nablízku? Chcete mít možnost chodit do své kanceláře v pyžamu?

Pak díky tomu, že v nemovitosti jsou dvě bytové jednotky o dispozicích 5+1 a 1+kk, můžete uspokojit tyto své potřeby. Čahouni v 5+1 ocení zvýšené pracovní plochy kuchyňské linky.

Průkaz energetické náročnosti budovy deklaruje klasifikační třídu G, ale to pouze díky změně metodiky - klasifikační třída je ovlivněna tím, jak jsou v domě využity alternativní zdroje energie. Pokud tedy topíte plynem, který je nyní zařazen mezi neekologické palivo, nemáte úsporné žárovky nebo fotovoltaiku, vždy budete bydlet v "géčku", i když ve skutečnosti moc neprotopíte.

V obci Senetářov je prodejna COOP, SDH, hřiště, mateřská školka atd. Obec se nachází v okrese Blansko v JM kraji, cca 5 km od Jedovnic, kde je většina občanské vybavenosti včetně zdravotního střediska a cca 15 km od Blanska - okresního města, kam Jedovnice spadají, kde je kromě letiště a vysokého školství kompletní občanská vybavenost.

Nebaví Vás péče o zahradu?
Místo tvorby záhonů jen posečte trávník a vyrazte do Jedovnic na závody rychlých člunů, do Blanska na koupaliště, do Boskovic za kulturou nebo do nedalekého lesa na houby.

Jste sportovní typ?
Můžete od domu vyrazit sítí cyklotras i pěších stezek po krásách Drahanské vrchoviny. Moravský kras, Rakovecké údolí, rekreační rybník Olšovec a mnoho dalších přírodních krás na Vás čeká v okolí.

Chcete mít někdy možnost společenského vyžití?
V 15 km vzdáleném Blansku jsou Vám k dispozici kina, bazény, restaurace, muzea, sportoviště, koncerty, výstavy a historické památky.

Strukturovaný popis technického stavu a provedení jednotlivých prvků:

Svislé nosné konstrukce: zdivo smíšené podřezané a izolace 100 mm polystyren tři strany domu
Vnitřní úprava stěn: vápenné omítky hladké,
Vnitřní keramické obklady: v sociálních zařízeních, v kuchyních mezi linkou
Stropy: dřevěné polospalné
Povrch stropů: vápenné omítky hladké,
Dveře vnitřní: vnitřní dřevěné plné a prosklené osazené v ocelových zárubních,
Dveře vstupní: plastové
Okna: dvojsklo plast
Vrata: plastová elektrická na dálkové ovládání
Podlahy: keramická dlažba, ve dvou místnostech parkety
Schodiště: betonové, povrch dřevěný obklad, do sklepa kamenné
Vytápění: ústřední teplovodní vytápění – kombinovaný plynový kotel, podlahové topení v koupelně
Elektroinstalace: 220 V a 400 V, měď
Rozvod vody: studená a teplá voda, plastové trubky,
Zdroj teplé vody: viz. vytápění
Kanalizace: veřejná
Záchod: klozety splachovací
Klempířské konstrukce: měď
Střešní krytina: taška pálena
Hromosvod je proveden

Prodávající si vyhrazují právo změnit podmínky prodeje.

Soubory ke stažení:

PENB
KategorieRodinné domy
LokalitaSenetářov 77
OkresBlansko
Velikost5 a více pokojů
Plocha užitná150 m²
Plocha pozemku3.863 m²
Plocha zastavěná471 m²
Stav objektuVelmi dobrý
BudovaSmíšená
Typ domuPatrový
Poloha objektuSamostatný
Umístění objektuKlidná část obce
ZástavbaObytná
Rok výstavby1890
En. náročnost b.G - Mimořádně nehospodárná
Ukazatel ENB399 kWh/m2 za rok
podle vyhláškyvyhláška 264/2020 Sb

Lokalita

Senetářov 77
Máte zájem o tuto nemovitost?
Kontaktujte makléře